Vastuullisuus

Ellemilin suurimmat arvot ovat kotimaisuus, vastuullisuus ja laatu.

Ellemil ei ole vain kotimainen lastenvaatemerkki vaan kaikki tuotteet on suunnittelun lisäksi myös valmistettu Suomessa ja suomalaisista kankaista. Pyrimme ostamaan kaikki materiaalit ja palvelut kotimaisilta valmistajilta. Ellemilin suurin haave on olla palauttamassa tekstiiliteollisuutta takaisin Suomeen yhdessä teidän kanssanne.

Ellemil Vastuullisuus

Kun tuotteet ja kankaat valmistetaan Suomessa, varmistumme siitä, että jokaisella ompelijalla ja työntekijällä on asianmukainen palkka ja hyvät työolot. Ostamalla kotimaisilta valmistajilta, mahdollistamme osaltamme näiden työpaikkojen pysyvyyden ja uusien työpaikkojen syntymisen.

Ellemilin kaikki kankaat on kudottu, värjätty ja painettu Suomessa. Yksivärisissä tuotteissa on käytetty GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa ja kankailla on Öko-Tex Standardi 100. Langat tulevat eurooppalaisilta langantuottajilta noudattaen eurooppalaisia ympäristölakeja, jotka kieltävät useiden kemikaalien käytön. Kuosilliset kankaat on kudottu Öko-Tex Standardin omaavista langoista ja ne on painettu vesipohjaisilla, sekä luonnolle, että vaatteen käyttäjälle turvallisilla painoväreillä. Painotuotannossa käytetään vain uusiutuvia energianlähteitä.

Ellemil on tähän mennessä ostanut tuotteita tai palveluita 28 kotimaiselta yritykseltä. Palveluista kaikki ovat olleet täysin kotimaista. Tuotteista/materiaaleista lähes kaikki on kotimaista ja vain murto-osa on tullut Euroopasta. Ellemil huolehtii, että myös Euroopasta tulleet materiaalit on tuotettu vastuullisesti. Ellemilin käyttämillä ompelulangoilla on myös Öko-Tex standardi, ja langat ovatkin maailmalla tunnettuja hyvästä laadustaan. Ellemilin housuissa käytetyt kuminauhat ovat Suomessa valmistettuja, ja näillä on myös Öko-Tex Standardi 100.

Ellemil Vastuullisuus

Lyhyet kuljetusmatkat Suomen sisällä ja ekologinen tuotantoprosessi mahdollistavat sen, että Ellemilillä on pieni hiilijalanjälki. Tuotteita ei yksittäispakata muoviin ja laserleikkuun tehokkuuden ansiosta leikkuuhukkaa jää vain vähän. Hukkapalat otetaan säästöön ja ne jatkokäytetään mm. asusteisiin ja lahjoituksiin.

Ellemilin tuotteet ovat laadukkaita ja kestäviä kotimaisen tuotannon ansiosta. Vaatteet säilyvät kauniina käytössä vuodesta ja pesusta toiseen hoito-ohjetta noudattamalla. Trikoosta valmistetut vaatteet kutistuvat pesussa aina tietyn prosentin ja näin Ellemilinkin vaatteet. Kuosittele kosteana tarkoittaa sitä, että tuote venytetään kosteana kevyesti takaisin omiin mittoihinsa. Piparireunat, röyhelöt ja taskut on myös hyvä oikoa pesun jälkeen, jotta ne kuivuvat oikeaan asentoon. Vaatteiden silitys myös kannattaa. Sileä vaate hylkii likaa – pesukerrat vähenevät – vaatteen käyttöaika pitenee ja ympäristö kiittää! Ja mikä parasta, sileä vaate tuntuu ja näyttää paremmalta. Ellemil suosittelee vaatteiden kierrätystä pienemmille sisaruksille tai kirppareiden kautta toisille lapsille.

Tervetuloa Ellemilin verkkokauppaan ja ihania aikoja Ellemilin kolme kertaa kotimaisten lastenvaatteiden parissa!